Известие

Collapse
No announcement yet.

проблем с двигателя

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• проблем с двигателя

Здравейте колеги и честита нова година. Карам алфа 156 2000 twin spark, от сутринта двигателя работи се едно е на 3 цилиндера, отидох на диагностика, електрически не отчита грешки, свалих свещите на 4ти цилиндър бяга черни и въобще не са работили. Проверих и 4те бубини със свещ на тях и подават искра, но на 4ти цилиндър след като почеистих свещите те остават влажни и двигателя тресе и не работи както трябва. Ако някой се е сблъскал с този проблем, моля да пише...
    От Видин съм...

няма компресия,или смуче въздух някъде по тръбите

Comment

Първоначално публикувано от vanio.ivanov Покажи съобщение
      Здравейте колеги и честита нова година. Карам алфа 156 2000 twin spark, от сутринта двигателя работи се едно е на 3 цилиндера, отидох на диагностика, електрически не отчита грешки, свалих свещите на 4ти цилиндър бяга черни и въобще не са работили. Проверих и 4те бубини със свещ на тях и подават искра, но на 4ти цилиндър след като почеистих свещите те остават влажни и двигателя тресе и не работи както трябва. Ако някой се е сблъскал с този проблем, моля да пише...
      От Видин съм...
      Какви са свещите колега и на колко колиметра са.
      Fiat Punto 1.4GT 1996
      Hyundai Tucson 2.0 2007
      Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от manol vasilev Покажи съобщение
        няма компресия,или смуче въздух някъде по тръбите
        компресията не съм я мерил и не знам колко е в понеделник ще ходя да я меря, 1,2 и 3ти цилиндър свещите са добри, бели са и са работели добре само 4ти цилиндър бяха зацапани, след почистването те явно не работят защото остават влажни, възможно ли е да е бубина, кабел или изгорели клапани на 4ти цилиндър

---------- Post added at 15:16 ---------- Previous post was at 15:14 ----------

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
        Какви са свещите колега и на колко колиметра са.
        марката не я знам, но пише че са японки, не знам на колко км са...

Comment

Полево ще ти е най - лесно да си направиш тест като смениш свещите и бубината на 4ти цил с други......ако нямаш колега под ръка, като ги сменяш имаи впредвид че 4 цил взима искра и от първа бубина, както и бубината на 4ти, дава искра на първи.......същото е и с втора и трета бубина и цил.....и поради тая причина е трудно да се хване дефектна бубина, кабел или свещ.......може да пробваш дали звука на двг се променя като махнеш буксата на ижектора, така със сигурност няма да има изгаряне в цилиндъра......
          "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
          F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
            Полево ще ти е най - лесно да си направиш тест като смениш свещите и бубината на 4ти цил с други......ако нямаш колега под ръка, като ги сменяш имаи впредвид че 4 цил взима искра и от първа бубина, както и бубината на 4ти, дава искра на първи.......същото е и с втора и трета бубина и цил.....и поради тая причина е трудно да се хване дефектна бубина, кабел или свещ.......може да пробваш дали звука на двг се променя като махнеш буксата на ижектора, така със сигурност няма да има изгаряне в цилиндъра......
            смених на 4ти цилиндър само голямата свещ която е с 2та полюса защото при почистването се покна порцелана на електрода. ако изтегля буксата с 2та кабела която влиза в бубината ще мога ли да установя коя бубина не работи...

Comment

Първоначално публикувано от vanio.ivanov Покажи съобщение
              ако изтегля буксата с 2та кабела която влиза в бубината ще мога ли да установя коя бубина не работи...
              По трудно ще е да го установиш категорично, тъй като в случая 4ти цилинд взима искра и от първи, като същевременно дава на същия, така че ако 4 бубина е тотално умряла, все пак в цилиндъра ще постъпва искра от първи и ще възпламенява някак си, като към първи няма да има нормално искроподаване също.......
              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
              F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                По трудно ще е да го установиш категорично, тъй като в случая 4ти цилинд взима искра и от първи, като същевременно дава на същия, така че ако 4 бубина е тотално умряла, все пак в цилиндъра ще постъпва искра от първи и ще възпламенява някак си, като към първи няма да има нормално искроподаване също.......
                Колега благодаря ти за информацията, мисля да купя една бубина и да я завъртя на 1ви и на 4ти цилиндър да мога да разбера със сигурност коя от 2те бубини не работи

Comment

да не говориш за този проблем: http://www.youtube.com/watch?v=YyfSq...eature=related
                  Аlfa156 1.8TS 2000

Comment

Working...
                  X